Ons rund- en kalfsvlees komt allemaal van één boer. Ze worden dus altijd met hetzelfde voer gevoerd en hebben lekker buiten gelopen. Hierdoor kunnen wij constante kwaliteit bieden aan onze klant. Het rund- en kalfsvlees is fijn van draad, botermals en vol van smaak.
Wij zoeken zelf onze runderen uit op de boerderij. Na het slachten gaat het vlees ook rechtstreeks naar ons toe. Hierdoor krijgen wij elke week vers vlees aangeleverd. Wij kunnen u dan ook precies vertellen waar ons rundvlees vandaan komt en dat het veilig geproduceerd is. Wij voegen alleen nog een portie vakmanschap toe. Daardoor proeft u echt topkwaliteit vlees met een ongekende smaak!
Ons kalfsvlees is puur natuur en dat proeft u! De kalveren blijven ca. 5 maanden bij de koeien zogen en daarna krijgen ze krachtvoer speciaal voor vleeskalveren. De kalveren lopen in de zomer buiten en in de winter staan ze in ruime hokken op stro. Door de natuurlijke en diervriendelijke opfok is het kalfsvlees heerlijk van smaak en botermals. De natuurlijke groei geeft het kalfsvlees een mooie rose kleur. Zeker het proberen waard!
Al jarenlang is het rundvlees van Weivlees van een continue, hoge kwaliteit en daardoor is het in de loop der jaren een begrip geworden.
Weivlees komt enkel van Belgische blauwe runderen. De kalveren worden na de geboorte niet direct bij de moeder weggehaald, maar mogen tot zo’n vijf maanden bij de koeien blijven lopen. In de stallen van deze runderen komt daglicht en er is voldoende frisse lucht en ruimte in de stallen. Daarnaast lopen de runderen zoveel mogelijk buiten in de wei.
Wat de bijzonder pure smaak van Weivlees ten goede komt, is het minimale antibiotica gebruik. Alleen als het nodig is krijgen de runderen antibiotica. En ook worden er geen hormonen gebruikt. Alles is bekend van de Weivlees runderen, van geboorte tot en met slacht. Zo komen we niet voor verrassingen te staan en kunt u genieten van heerlijk rundvlees.